Multumim Petre Tutea !

Cum as putea sa vorbesc eu , neica nima -n lume , despre Maestrul , Romanul , Gigantul ,Petre Tutea fara sa ma fac de ras ?! Cum pot sa pun numele Dansului in Pagina mea fara sa-i ciuntesc din Marele Tot al sau ?! Clar nu sunt vrednic a scrie despre Domnia Sa , dar nu pot sa trec cu vederea data de 3 Decembrie cand Maestrul s-a dus la cele Ceresti !

Sunt Fericit ca am putut fi contemporan cu asemenea OM ROMAN ! Chiar daca cu greu am inteles ce dorea Acest Om sa ma invete cand eram mai tinerel asa , atunci imi ardea de orice nu era romanesc , astazi revin acele Cuvinte si Indemnuri ,astazi am invatat de la Dansul ca Romanismul nu sta scris in Pasaport .

Am constatat incet ca Acest Mare Om Roman ne-a lasat o Mostenire peste ani de o valoare Inestimabila ! Aprig si Inflacarat in Cuvinte presara cu Umorul Omului Inteligent ici colo cate o vorba sau un indemn care-ti schimba ziua ” O căruţă de ţărani a ţinut în şah imperii.” spunea Dansul despre Romani !

Gasind poporul roman ca fiind binecuvantat reagsindu-se pe sine in acest popor nota “La întrebările fundamentale “de ce?” şi “în ce scop?” aporetica rurală românească răspunde: “d-aia”.  “

Ma intreb daca un OM de Calibrul Dansului se regaseste si Lauda poporul roman , noi astazi nu cumva suntem prea mici sa nu o facem ?

“Tot ce-am suferit – declara Petre Tutea –, aş fi neconsolat şi aş fi fost în tot timpul claustrării mele, în timpul prizonieratului meu în temniţă… dacă n-aş fi trăit convingerea fermă că îmi face cinstea suferinţei unui mare popor… greu de istorie şi de viitorul lui strălucit”.

A fost arestat de către autoritățile comuniste impuse de sovietici și anchetat fără condamnare timp de 5 ani (1948-1953). Pe 22 decembrie 1956 a fost, iarăși, arestat, sub acuzația de uneltire contra ordinii sociale și a fost condamnat la 10 ani închisoare, în 1957. I s-a intentat un nou proces în 1959, în urma căruia a fost condamnat la 18 ani de muncă silnică, din care a executat 8 ani (1956-1964) în diverse penitenciare, mai ales la Aiud.
A fost eliberat în timpul amnistiei din 1964. Cu sănătatea zdruncinată în urma torturilor din închisoare, Țuțea a fost urmărit în permanență de securitate, care a efectuat numeroase descinderi în locuința sa modestă. Comuniștii i-au luat o mulțime de manuscrise, studii și materiale, printre care și o copie a proiectului Prometeu. Către sfârșitul vieții a început o Antropologie creștină concepută schematic în șase capitole.
Din cauza persecuției a publicat foarte puțin înainte de 1989, însă imediat după prăbușirea regimului comunist scrierile și interviurile sale au început să fie difuzate prin toate mediile.

Ma simt o furnica care si-a irosit Viata citind-ul pe TUTEA ! Vazand Viata Acestui Mare OM ROMAN …nu stiu ce as putea sa spun despre Generatiile ce vin din urma sau despre Generatia Mea …este foarte greu sa preiei Stindardul Romanismului de la astfel de Oameni Romani dar mai stiu ca e Mare Pacat sa -l lasi sa se Stinga !

Putem Gresi dar ” ..greselile facute din dragoste de tara le iarta si Dumnezeu din Cer ”

O flacara vie a Ortodoxismului Maestrul este una  dintre mintile Luminate care nu numai ca nu L-a refuzat pe Dumnezeu dar Smerit I-a cazut in Genunchi recunoscand Duhul Sfant Pogorat in Sine in anii de Temnita !

Marele român Petre Ţuţea s-a stins din viaţă lucid, în ziua de 3 Decembrie 1991, într-o rezervă a spitalului “Cristiana” din Bucureşti pe când era intervievat de un grup de reporteri. Întrebat: “Ce înseamnă un om de dreapta?”, câteva clipe înainte de trecerea sa dincolo, Petre Tutea a răspuns simplu:“– Român absolut, asta înseamnă!”

Acum , eu nu stiu daca sunt om Dreapta dar cu siguranta incerc sa fiu Om Roman Drept ,iar daca Maestrul apreciaza “baba din Gaesti…”  🙂 sper sa nu se supere pe mine pentru aceste randuri ! 

EXCELSIOR MAESTRE ; NU V-AM UITAT !

“Petre Ţuţea, românul. Am apărat interesele României în mod eroic, nu diplomatic. Prin iubire şi suferinţă. Şi convingerea mea este ca suferinţa rămâne totuşi cea mai mare dovadă a dragostei lui Dumnezeu. “

Sa ne Auzim …neuitatori !

C.T +

Advertisements

About cavalerultrac

...in multe inscriptii tracice, fiului, adica asa-zisului "Cavaler Trac"(Sfantul Gheorghe) Apolon-Zalmoxis, i se spune AUR si AURELIU, ceea ce ne duce cu gandul la "auriu; galben"..datorita puterii lui alchimice de transmutare a sa...pregatirea lui de razboinic a fost una meditativa in acelasi timp... cel care din omul simplu(metal impur) s-a transmutat in erou ( aur pur)...din inferior in superior Eroii au aura precum soarele... cei care demonstrau ca sunt eroi deveneau zei Eroul Trac a jucat un rol important la distrugerea asa zisilor reptilieni (ca sf. gheorghe este reprezentat doborand un reptilian sau balaur !
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Multumim Petre Tutea !

  1. cezar says:

    Frumos… Am citit cu plăcere! Toral de acord în privinţa lui Ţuţea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s